Inna:

Jag är en 34-årig åbobo och Samlingspartiets kandidat i kommunalvalet. Jag avlade filosofie magister -examen vid Åbo universitet år 2012. Mitt huvudämne var engelsk filologi och mina biämnen nordisk filologi (svenska), pedagogik och litteratur. Åren 2008 och 2009 tillbringade jag i studieutbyte i Chester i England. Nuförtiden jobbar jag i Lundo gymnasium (Liedon lukio) som lektor i engelska och svenska. Jag bor i Kuppis med mina två bostonterrierflickor Lilli och Peppi. 

På min fritid ägnar jag mig mest åt idrott. Jag spelade basket för 17 år tills jag hittade roddning. Det tog mig med storm och jag har samlat roddningskilometer för 10 år nu. Som utbyteselev blev jag intresserad av tävling och tävlandet fortsätter ännu. Att resa är en annan passion. Det är upplysande och man får en möjlighet att träffa intressanta människor samt nya idéer. Man lär sig också att uppskatta det vi har här i Finland. Ytterligare tillbringar jag min fritid med mina bostonterrier, vänner och min familj samt i föreningsverksamhet.

Genom mitt arbete och intressen har jag lärt mig både tålamod och bestämdhet. Som människa är jag pålitlig, idérik och inte rädd för förändringar. Jag jobbar dagligen med unga och därför är möjligheter till utbildning och hobbyer samt förebyggande av marginalisering viktiga för mig. Unga är vår framtid och därför måste vi ta hand om dem. En annan viktig sak för mig är Åbolands skärgård och att skydda Östersjön. Ända sedan barndomen har jag tillbringat mina somrar på sommarstugan i Pargas och tack vare roddning är jag på sjöss nästan varje dag från april till november. Under årens lopp har jag märkt i hur dålig skick vår Östersjön är. Jag vill kämpa för Östersjön så att de kommande generationer får också njuta av rent hav och den vackra skärgården.